Om

Hjemmeværnets Musikkorps Aarhus

Hjemmeværnets Musikkorps Århus - et af Hjemmeværnets i alt 15 Musikkorps - blev dannet 23. januar 1956. Musikkorpset består af ca. 40 aktive musikere - m/k - alle amatører - samt 1 medhjælper. Den daglige, musikalske ledelse varetages af chefdirigent Henrik Næser.

 

Musikkorpsets repertoire spænder vidt - fra original militærmusik - over populær musik fra før og nu, inklusive rytmisk musik, som ellers typisk forbindes med bigbands - til original brassband kompositioner - alle genre af både dansk og udenlandsk herkomst.

 

Musikkorpset leverer blandt andet musik til officielle arrangementer, f.eks.:

  • Musikkorpset repræsenterede Danmark og dansk militærmusik i juli 1997 og 2002 i Nijmegen, Holland, i forbindelse med de årlige 4-dages marcher.
  • I forbindelse med festlighederne omkring Kronprinseparrets bryllup den 14. maj 2004 deltog Musikkorpset sammen med Prinsens Livregiments Musikkorps og Slesvigske Fodregiments Musikkorps både i marchturen og æresparaden på Nørre Voldgade.
  • I 2005 deltog Musikkorpset i en parade i Wroclaw i Polen ifm. med militærdistrikts Schlesiens 60 års jubilæum. Musikkorpset spillede i samme forbindelse flere koncerter i Polen i området omkring Wroclac
  • I 2008 var Musikkorpset igen på udlandstur - denne gang til Estland, hvor der blev spillet koncerter rundt i hele landet, bl.a. ved en parade i Tallinn ifm. med Estlands Nationaldag.
  • En fast tradition er, at vi leverer musikken ved den officielle modtagelse af regentparret på Århus Havn, ligesom vi spiller ved andre officielle begivenheder rundt omkring i lokalforsvarsregion Midtjylland.
  • Et andet årligt tilbagevendende punkt på Musikkorpsets koncert program er forårskoncerten i Århus, f. eks leverede Musikkorpset den 23. april 2009 en yderst vellykket koncert i Musikhusets 'Rytmisk Sal' med Daniel Vengsgaard - kendt fra X-Factor- som sangsolist.
  • Den 4. februar 2006 fejrede vi musikkorpsets 50 års jubilæum med en stor koncert sammen med Prinsens Musikkorps i Rådhusets festsal i Århus.

 

Musikkorpset er mangeårigt medlem af DAO (Dansk Amatør Orkesterforbund) og har deltaget i mange Danmarksmesterskaber siden begyndelsen af 1980-erne, hver gang med gode placeringer i Brass Band divisionerne som resultat. Musikkorpset deltog således også i DAO's DM 2008 i Herning med et tilfredsstillende resultat.